KPNI praktijk Monique Croes Arnhem Rijkerswoerd
afbeelding kPNI praktijk monique croes arnhem
monique croes

Over Monique

Mijn naam is Monique van Poorten (voorheen Croes, vandaar de praktijknaam) en ik ben natuurgeneeskundige therapeut. Maar dan via orthomoleculaire geneeskunde volgens klinisch Psycho Neuro Immunologie, kortweg kPNI. Mijn praktijk bestaat sinds 2006. Ik gebruik diverse stromingen en kennisbronnen voor mijn behandelingen. Maar vooral ook gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten welke zeer regulier zijn. Ik kijk naar alles wat maar mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn, holistisch is zeker de juiste omschrijving. Maar het gaat nog veel verder (tweeling geboorte, trauma’s zoals ongelukken, operaties of psychisch, sport, werk, sociaal netwerk).

NAET en kPNI- veel meer dan alleen voedingsadvies

NAET is waar het allemaal mee is begonnen. Dat valt onder de toegepaste kinesiologie. In mijn zoektocht naar de meest effectieve behandeling ben ik uitgekomen op een combinatie van de NAET dat komt vanuit de Chinese Geneeskunde en de orthomoleculaire geneeskunde maar dan wel volgens kPNI. Ik wil namelijk eerst uitzoeken waarom het lichaam bepaalde voeding tekorten heeft of meer verbruikt alvorens ik dat bijv. in een voedingsadvies of suppletie toevoeg.  Maar slapen, lachen, de sociale omgeving en beweging zijn voor mij misschien wel nog belangrijkere pijlers dan voeding.

Iedereen welkom

Op mijn website vind je informatie over de behandelingen die ik toepas. Voor bijna iedereen voor allerlei uiteenlopende klachten. Jong en oud zijn welkom. Ik heb veel ervaring met kinderen, vanaf kleintjes vanaf een paar weken en heb al vele kinderen met diverse ontwikkelingsproblematiek gehad. Denk hierbij aan ADHD, PDD-NOS, autistisch spectrum. Hier zijn mooie resultaten mee behaald, kijk maar bij de ervaringen.

Zelfgenezend vermogen groot

Alle uitgangspunten ga ik uit van het vermogen van ons eigen lichaam om zichzelf te genezen. Er is vaak nog zoveel mogelijk.

Bezig met….

Ik ben nog lang niet uitgeleerd en daarom ben ik nog steeds bezig met opleidingen. Momenteel verdiep ik me verder in de hormonen via Leo van der Zijde. De Bemer therapie vind ik een mooie aanvulling om het zelfgenezend vermogen te vergroten. En ik ben examinator bij Natura Foundation nadat ik hier meerdere jaren heb les gegeven, zodat ik mij zelf steeds mag uitdagen om bij de blijven met de nieuwste inzichten op kPNI gebied.

Graag heet ik je van harte welkom in mijn praktijk.

lifestyle verbetering

Jij wilt je gezondheid verbeteren gebaseerd op een goed onderbouwde wijze. Maar ja, waar begin je. Laat je e-mailadres achter en je krijgt vrijblijvend mijn e-book met daarin de handvatten en achtergrondinformatie over de kPNI lifestyle met menu tips van mij.